Okidoki säljstartar egen-regi projekt i Lund

Okidoki säljstartar egen-regi projekt i Lund

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Okidoki uppför Svanenmärkta stadsradhus och taklägenheter med trästomme i stadsdelen Brunnshög i Lund.

De sex individuellt formgivna stadsradhusen och taklägenheterna går under namnet O.N.E.S.I.X. Med konceptet vill Okidoki fånga upp drömmen om ett eget urbant, arkitektritat boende. Varje hus har en egen arkitekt som gestaltar fasad och vissa bärande inredningsdetaljer är unika för varje hem. Varje hus består av ett radhus i två plan och en lägenhet på våning tre med egen takterrass.

– Arkitekturen för ONESIX kan beskrivas som ett vackert och kontrollerat, kreativt kaos där ingen fasad är den andra lik. Människan har alltid haft ett begär att få bygga ett eget bo och vi vill nu möjliggöra detta även som bostadsrätter, säger Rickard Stark, Okidoki.

Annons

ONESIX är Okidokis första projekt som drivs fram i egen regi. Projektet kom till genom ett samarbete med arkitektkontoret Bornstein-Lyckefors i en markanvisningstävling 2017. Tävlingen premierade ”bästa arkitektstyrda konstellationen” ”och där varje enskilt hus ”ska ha ett individuellt uttryck”. Där detaljplanen tillåter radhus i tre våningar har Okidoki bygglov för ett tvåvåningsradhus med taklägenheter på toppen:

–Vi tyckte att det fanns tillräckligt många stora trevåningsradhus i Brunnshög och visste att vi kunde få till samma kvaliteter på två våningar. Då har vi en hel våning över som vi kan göra smålägenheter av och då blir mixen bättre och huset blir roligare att bo i, säger Fredrik Hansson som ny byggherre för Okidoki.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.