Nytt datum klart för Nordbygg

Nytt datum klart för Nordbygg

ANNONS

Annons

Nu är nya datum klara för Nordbygg som flyttas fram med anledning av coronaviruset. Mässan kommer att genomföras mellan den 29 september och 2 oktober 2020.

Som en direkt följd av regeringens mötesbegränsningsregler avbröt Stockholmsmässan vårens planerade mässor och större event i förtid, däribland Nordbygg. Över över 800 utställande företag och runt 50 000 besökare har blivit tvungna att planera om, liksom logistik kring boende, transporter, mat, dryck och utrustning för samtliga.

– Det är många aktörer som påverkas när regeringen behöver ta ett beslut likt detta men vi vill se positivt på framtiden. Vårt mål är att denna lösning ska bli minst lika bra som om vi hade genomfört mässan som planerat i april. Nu fick vi ju alla plötsligt ännu mer tid till förberedelser och eventuella förbättringar, säger Peter Söderberg, Projektchef för Nordbygg.

Han berättar att utställare, besökare och andra aktörer runt evenemanget såsom leverantörer och föredragshållare har uttryckt stor förståelse för de ändrade planerna. De signaler man fått är att beslutet var rätt, och att september anses vara en bra tid.

– Innan vi satte ner foten och beslutade datum fick vi önskemål om att ett genomförande i september var att föredra. Hösten är en intensiv tid för många, men efter att ha researchat om aktiviteter insåg vi att det skulle kunna fungera. Det stora branschevenemang som ligger närmast är installatörernas Mostra Convegno i början av september, men vi hoppas att de som önskar delta i båda har möjlighet att göra det, säger Peter Söderberg.

– Vi har fått oerhört fin respons och förståelse för beslutet att senarelägga Nordbygg. Vårt fokus är att arrangera en mässa där människor kan mötas för att göra affärer och nätverka, i en tid och i en miljö där de kan känna sig trygga vad gäller både säkerhet och hälsa. Nu ser vi ser fram emot att träffa alla branschkollegor i höst.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.