Ny version av Miljöbyggnad lanseras

Ny version av Miljöbyggnad lanseras

ANNONS

Annons

Sweden Green Building Council, SGBC, har reviderat Miljöbyggnad. Från och med den 6 april ska Miljöbyggnad vara tydligare och mer lättarbetad för användarna.

SGBC har gjort en översyn av hur Miljöbyggnad 3.0 har använts. De tolkningar och förtydliganden som gjorts sedan lanseringen 2017 har sedan arbetats in i den uppdaterade versionen 3.1. Instruktioner och redovisningskrav har förtydligats och en ny layout gör innehållet mer lättillgängligt och attraktivt.

– Vi har lyssnat på våra medlemmar som använder Miljöbyggnad och därför förbättrat och uppdaterat certifieringen. Vi hoppas nu att fler ska ta chansen att bidra till att de svenska och globala miljömålen nås. Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar miljö för nästa generation, säger Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council.

Certifieringssystemet hanterar 16 kriterier inom energi, innemiljö och material. Preliminär certifiering sker på ritning. Senast tre år efter drifttagande när värdena verifieras i en uppföljande kontroll, utfärdar SGBC slutcertifieringen.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.