Ny forskningssatsning på superstarkt glas

Ny forskningssatsning på superstarkt glas

ANNONS

Annons

Smart Housing Smålands temagruppsledare för transparent intelligens, Stefan Karlsson på RISE Glas, får forskningsmedel för att få fördjupa sig inom sitt forskningsområde tunnare och starkare glas för en hållbar produktion och konsumtion.

Stefan Karlsson beviljas tre miljoner kronor från Formas under tre år. Projektet syftar till att öka förståelsen för de komplexa mekanismer som sker vid kemisk härdning för att kunna förbättra metoden och om möjligt ta fram ett superstarkt glas. Genom att kunna göra tunna glas starkare är det också möjligt att minska utsläpp och koldioxidavtryck, spara energi och råvaror, få lägre transportkostnader samt hitta nya innovativa användningsområden för glas.

 

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.