ANNONS
NREP reser fastighetsfond på närmare 20 miljarder

NREP reser fastighetsfond på närmare 20 miljarder

annons
ANNONS

Fastighetsinvesteraren NREP har rest närmare 20 miljarder kronor till bolagets fastighetsfond NREP Nordic Strategies Fund IV. Bland investerarna finns Novo Nordisk Foundations holdingbolag Novo Holdings.

Investeringar från fonden i Sverige är primärt fastigheter inom bolagets fokusområden bostäder, samhällsfastigheter och logistik.

– Vi följer makroekonomi och demografisk utveckling för att utskilja hur vi kan bidra med bättre utformade fastigheter. Bristen på hyresrätter i storstäderna är enorm och fortsätter att öka. Parallellt blir befolkningen allt äldre – till 2030 förväntas antalet människor över 80 år ha ökat med 50 procent – och redan nu rapporterar nästan hälften av de svenska kommunerna ett behov av fler äldreboendeplatser. Slutligen har en exploderande
e-handel bidragit till ett stort tryck på logistikanläggningar. Detta är områden där kundfokuserade fastigheter kan göra stor skillnad – och vi tittar på fler segment så som kontor och trygghetsbostäder, säger Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige.

– Genom att ta fram fastighetslösningar där vi fokuserat på både slutanvändaren och miljön har vi lyckats skapa värde på flera plan – för slutanvändare, hyresgäster, kommuner och samhället i stort. Våra strategier har stått starkt genom Corona och vi ser nu fler möjligheter att göra skillnad, främst inom våra tre fokusområden.

NREP har för närvarande åtagna investeringar för mer än 40 procent av kapitalet i den nya fonden. I Sverige inkluderar det än så länge 10 äldreboenden, 300 hyresbostäder och 56 000 m2 logistikutrymme. Bolaget har även investerat i Clarion Hotel Amaranten i Stockholm och ett antal närcentrum genom fonden. Hållbarhetsaspekten har varit en viktig faktor för investerare som gått in i fonden, uppger Anna Hillinge, kommunikationschef på NREP. I Salem söder om Stockholm utvecklar företaget netto noll-energihus med hyresbostäder och i Danmark byggs landets största hyresrättsprojekt med hållbarhetscertifieringen DGNB Gold.

Bland investerarna finns Novo Holdings som nyligen blev minoritetsägare i NREP. Holdingbolaget har investerat i bolagets fonder sedan 2018.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.