Nio finalister klara till Svenska Ljuspriset

Nio finalister klara till Svenska Ljuspriset

Annons

Ericsson Globe Premium Lounge i Stockholm är ett av de nio projekt som tävlar om att bli det allra bästa ljusprojektet som färdigställdes i Sverige 2016.

Svenska Ljuspriset, som delas ut för 25:e gången i rad i år, uppmärksammar den höga nivån av ljusplanering i Sverige. Tävlingen arrangeras av Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur. Med tävlingen vill arrangörerna lyfta fram projekt där ljus använts på föredömligt sätt för att förstärka anläggningens funktion och arkitektur. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som driftsekonomiska aspekter.

Årets nominerade projekt är WOW för Telia, Solna, Svindersviksbron, Nacka, Stenpirens Resecentrum, Göteborg, Lillsjöraden och Lillsjöplan, Jönköping, Prins Wilhelmgymnasiet, Flen, Humana – äldreboende, Gävle, Koppartälten, Hagaparken, Solna, BSK Arkitekter – kontor, Stockholm och Ericsson Globe Premium Lounge, Stockholm.

Vinnaren koras den 5 september vid en festlig prisutdelning på Ljusdagen i Stockholm.

På uppdrag av SGA Fastigheter har arkitekter och ljusdesigners på Sweco utformat Globens nya premiumlounge. Ledord som arkitekterna och ljuskonsulterna har arbetat med under processen har varit värme, ljus, mörker, rymd, stjärnor och filmiska element. Foto: Sten Jansin

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment