ANNONS
Ngenic satsar på styrning i större fastigheter

Ngenic satsar på styrning i större fastigheter

annons
ANNONS

Uppsalabolaget Ngenics vidareutvecklar sina digitala produkter för styrning och optimering och lanserar nu Tune Highrise, som vänder sig till fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och energibolag.

Ngenic Tune styr via en algoritm som tar hänsyn till bland annat husets förmåga att lagra värme, inner-och yttertemperatur och yttre faktorer som exempelvis solinstrålningen. Kunden väljer önskad inomhustemperatur och Tune har hand om styrningen. Systemet består av två fysiska komponenter, en gateway och en styrenhet, som installeras i anslutning till fastighetens värmesystem. Innetemperaturen hämtas via standard-API från befintliga innegivare. All temperaturdata skickas till Ngenics servrar via gatewayen och omvandlas, tillsammans med väder- och modelldata, till styrparametrar för värmesystemet.

– Vi har genom ett långsiktigt arbete visat att vår teknik ger möjligheter för energibolagen att effektivisera hela kedjan i energileveransen genom att kunderna kan använda energin smartare. Samtidigt som vi moderniserar branschen ger vi kunderna bättre komfort, kontroll och därmed en enklare vardag, säger Björn Berg, VD Ngenic.

Tillsammans med Jämtkraft har Ngenic arbetat med att digitalisera fjärrvärmenätet i Åre. Kundernas mätare är uppkopplade i realtid via en app i mobilen vilket ger möjligheter att uppnå en mer effektiv drift av fjärrvärmenätet.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

En kommentar

  1. Mats Lekare
    2020-02-12 at 19:56 Svara

    Det behövs mycket information till de mindre komunerna som tex. Borlänge Falun osv.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.