Nacka stads nya landmärke blev vinnare på DNA Paris Design Awards

Nacka stads nya landmärke blev vinnare på DNA Paris Design Awards

Nackas nya landmärke Discus, formgiven av Belatchew Arkitekter, har korats till vinnare i årets upplaga av DNA Paris Design Awards, i kategorin “Housing”.

Med en karaktäristiskt oregelbunden silhuett symboliserar byggnaden den växande storstadsregionen. Kvarteret kommer att rymma en blandning av verksamheter i hjärtat av den nya kollektivtrafiknoden, mitt på tunnelbanestationen i Nacka Stads nya centrum. Våningshuset kommer att rymma 500 bostäder och lokaler för olika verksamheter. I bottenvåningen kommer även en av nedgångarna till tunnelbanan att ligga. Med lägenheter i olika storlekar och upplåtelseformer möjliggörs boende för olika typer av hushåll och åldrar i området, vilket stärker den sociala hållbarheten. Genom solceller på taket minimeras också energianvändningen.

– Vi är oerhört stolta över den internationella uppmärksamhet Discus röner och ser fram emot det fortsatta arbetet där vi tillsammans med Nacka kommun utvecklar projektet, säger Rahel Belatchew, grundare, Belatchew Arkitekter. Det är särskilt kul att ha tagit hem DNA Paris Design Awards, eftersom jag utbildade mig till arkitekt på Ecole Spéciale d’Architecture i just Paris, en stad jag har nära mitt hjärta.

Priset kommer att delas ut i samband med DNA Summer Design Conference den 28 juni i Paris. Discus har tidigare prisats på WAN Awards där projektet kom på första plats i kategorin Future Projects: Residential. Discus har även fått en utmärkelse av det amerikanska arkitekturpriset Architecture MasterPrize.

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment