ANNONS
Aros Bostad får pris för Ormingeprojekt

Aros Bostad får pris för Ormingeprojekt

annons
ANNONS

Aros Bostadsutveckling, Aros Bostad, erhåller Nacka kommuns utmärkelse för hållbar stadsutveckling för bostadsprojektet O2 Orminge.

Nacka kommuns Miljö- och stadsbyggnadsnämnd har för andra året delat ut en utmärkelse för hållbar stadsutveckling som i år tilldelades Aros Bostad O2 projekt i Orminge.  Projektet i Orminge har bland annat arbetat med att minska sin klimatpåverkan i byggproduktionen genom att bygga med stomme och fasadmaterial i svenskt trä. “Utformningen av gårdarna möjliggör rekreation och samvaro vilket främjar en social interaktion bland de boende i området. Aros Bostads projekt i Nybackakvarteren i Orminge uppvisar en god helhetssyn på ekologisk och social hållbarhet. Nacka kommun tror att projektet kommer inspirera andra som bygger i Nacka att på motsvarande sätt arbeta med ekosystemtjänster och att aktivt ta hänsyn till klimatet i planering och byggande,” lyder juryns motivering.

– Vi är mycket stolta över att O2 Orminge uppmärksammas som ett inspirerande initiativ inom hållbar stadsutveckling. Inom Aros Bostad brukar vi prata om en hållbar helhet där kombinationen av trygg ekonomi, genomtänkta funktioner och en sund miljö med goda materialval ger bra bostäder. Utmärkelsen från Nacka kommun visar att vi är på rätt spår, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

Projektet kommer att omfatta totalt 268 bostäder fördelade på nio flerbostadshus i trä. Arkitekt är DinellJohansson. Sedan tidigare har 58 lägenheter färdigställts, med första inflyttning under våren 2020. Nu produktionsstartas ytterligare 105 lägenheter.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.