ANNONS
Mer fokus på klimatanpassning i nya BREEAM In-Use

Mer fokus på klimatanpassning i nya BREEAM In-Use

annons
ANNONS

Såväl klimatanpassning som cirkulär ekonomi behandlas i större utsträckning i den nya version av BRE:s internationella miljöcertifiering för befintliga byggnader – BREEAM In-Use – som nu finns ute i en remissversion.

BREEAM In-Use är BRE:s (Building Research Establishment) internationella miljöcertifiering för befintliga byggnader. Miljöcertifieringen är ett verktyg för fastighetsägare, investerare, förvaltare och hyresgäster att mäta och kontinuerligt förbättra miljöprestandan genom åtgärder i form av effektiviseringar i såväl byggnad som i förvaltning och drift.

Mer lättanvänt

Enligt Sweden Green Building Council är några av nyheterna i BREEAM In-Use International Version 6 är bland annat ett kapitel om klimatanpassning. De tidigare kapitlen om material och avfall har också slagits ihop i ett nytt kapitel om resurser för att bättre knyta an till cirkulär ekonomi. Dessutom har man effektiviserat certifieringssystemet för att göra det mer lättanvänt.

Synpunkter på den nya versionen kan lämnas fram till den 30 augusti.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.