Mentimeter flyttar in i BREEAM-certifierat kvarter

Mentimeter flyttar in i BREEAM-certifierat kvarter

ANNONS

Annons

Fabege har tecknat ett avtal med det svenska teknikbolaget Mentimeter. Bolaget flyttar sitt svenska huvudkontor till Tulestationen i city.

Tulestationen ritades av arkitekten Ferdinand Boberg i början av det förra seklet. Här finns även Bobergs berömda portvalv som är flyttat från Brunkebergsverket som var Stockholms första elektricitetsverk. Hela kvarteret har varsamt utvecklats under decennier för olika ändamål och har under en tid bland annat huserat Utbildningsradions produktionsstudios. Hela kvarteret inklusive Tulestationen är hålbarhetscertifierad enligt Breeam-in-use nivå Very Good.

Inflyttning våren 2021

Lokalerna är belägna i de gamla turbinhallarna på innergården med entré från Tulegatan och är ca 2 300 kvadratmeter. Avtalet löper på fem år med årshyra på cirka 16 miljoner kronor. Mentimeter beräknas flytta in under april 2021.

– Vi är väldigt glada över att intresset för nya lokaler är fortsatt stort och att allt från visningar till kontraktsskrivning går att lösa digitalt. Mentimeter är ett imponerande företag och tillsammans kommer vi att skapa en inspirerande arbetsmiljö för Mentimeters medarbetare och besökare, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.