Maxad upplaga av Fastighetsmässan

Maxad upplaga av Fastighetsmässan

ANNONS

Annons

I mitten av mars samlas fastighetsbranschen på Kistamässan för två intensiva dagar fullspäckade med nyheter, trender, inspirerande seminarier och debatter kring högaktuella bostadsfrågor.

Den 15-16 mars slår dörrarna upp till Fastighetsmässan i Stockholm. Nordens ledande leverantörer är på plats och i år är det närmare 300 utställare som visar upp produktnyheter och smarta lösningar inom fastighetsautomation, säkerhet och energibesparing. Den andra delen av mässan består av 35 seminarier som ska ge både kunskap och inspiration.

– Vi försöker spegla alla frågor och områden som avhandlas just nu i branschen, från klimatsmarta och energieffektiva lösningar och tjänster för fastigheter till vad som händer inom bostadspolitiken och vad som är några av våra aktuella problem, som till exempel bostadsbrist och integration, berättar projektchef Karin Lonntorp.

Bland annat diskuteras hyresrättens roll på framtidens bostadsmarknad där Fastighetsägarnas VD Billy McCormac och Marie Linder, Förbundsordförande i Hyresgästföreningen, möts i en rafflande debatt. Trä är ett annat tema som belyses av Folkhems VD Arne Olsson och Hélen Elf Eriksson, stadsdirektör i Sundbyberg, en snabbväxande kommun där det också byggs mycket i trä. Det är även ett par tunga namn med på talarlistan, som bostadsminister Peter Eriksson och före detta statsministern Fredrik Reinfeldt, årets keynote speaker.

En nyhet för i år är att besökarna ska få chans att ställa fler frågor.

– Det kommer att finnas en specifik monter på mässan där utställare från respektive expertområde kan svara på frågor om alltifrån ventilation till fasader, säger Karin Lonntorp.

Pris till fastighet med framtidsvision

Det bjuds också på mingel och nätverkande samt en prisceremoni. Priset Framtidens fastighet delas ut till en fastighet som har gjort ett avtryck och som ur alla perspektiv har byggts med en stark framtidsvision. Fastigheten ska vara hållbar, energieffektiv, ha nytänkande teknik och skapa en användarvänlighet för människorna som vistas i fastigheten.

Foto: Peter Knutsson

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.