Kvinnligt affärsnätverk satsar på hållbart byggande

Kvinnligt affärsnätverk satsar på hållbart byggande

ANNONS

Annons

Nu startar affärsnätverket ”Women Building Sweden” för kvinnor i byggsektorn. Syftet är att skapa ett nätverk för kvinnor i ledande roller för att utveckla hållbart byggande, nå ökad innovation och skapa nya affärsmöjligheter.

Först ut är ett tjugotal kvinnor från Norra Mellansverige, alla med koppling till byggbranschen, som nyligen samlades i Dalarna för att genomföra en workshop och lansera nätverket. Initiativ till nätverket kommer från Gabriella Hagman, vd Mondo Arkitekter Dalarna AB samt Kristina Hansen, vd, Structor Byggteknik Dalarna AB.

– Vi har skapat ett affärsnätverk med fantastiska kvinnor inom byggbranschen, vår målsättning är att utveckla det hållbara byggandet genom samverkan och kreativitet, säger Kristina Hansen.

Nå innovation

Nätverket kommer även utgöra en plattform för samverkan till att få nya avtal och successivt växa både nationellt och internationellt. Det kommer också att genomföras ett mentorsprogram för att bygga ledarskapet och utvecklas karriärmässigt. Vidare ska nätverket kunskapsutvecklas med expertföredrag inom digitalisering, cirkulär ekonomi, innovation, teknik, social hållbarhet och ekonomi.

– Att bidra till att fler kvinnor kommer in i branschen och dessutom vågar ta ledande roller är oerhört viktigt. Branschen och företagen mår bättre och blir mer lönsamt och innovativt om det är jämställt. Vi vill förändra strukturer och normer och ta del varandras kunskaper för att nå innovation och affärsnytta, menar Gabriella Hagman, vd Mondo arkitekter Dalarna AB.

– Jag attraheras av kraften i ett kvinnligt nätverk med fokus på hela byggkedjan från arkitekt, via beställaren till utförare och produktion av material. Vi kvinnor behöver både visa att vi finns som förebilder för andra kvinnor men också hjälpas åt att stötta varandra i ett mansdominerat skrå. Mångfald i branschen kommer att öka innovationsgraden och gynna alla aktörer! säger Susanna Karlevill, vd Kopparstaden.

 

 

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.