Nytt nummer av Hållbart Byggande

Nytt nummer av Hållbart Byggande

ANNONS

Annons

Nu är senaste numret av Hållbart Byggande ute! Vi har bland annat intervjuat Biljana Pehrsson, Kungsledens vd, om bolagets strategi kring mångfald.

Fastighetsbolaget Kungsleden har utmärkt sig och vunnit priser för sitt arbete inom jämställdhet och mångfald. Nästa mål är att 15–20 procent av medarbetarna ska ha utländsk bakgrund. Att sätta tydliga mål och tänka till vid rekryteringen är två viktiga delar av arbetet, menar bolagets vd Biljana Pehrsson. Vår reporter Martina Nyhlin och fotografen Anders G Warne träffade henne i somras för ett samtal om vikten av inkludering och om hennes egen karriärresa.

Vi intervjuar även experter och representanter från branschen – Amanda Lundeteg, vd på Allbright, bygginspiratören Sandra Mobaraki, Skanskas mångfaldschef Monica Westerberg, föreläsaren och rådgivaren Barakat Ghebrehawariat och Kvinnors Byggforum – om vad som krävs för att göra verklighet av mångfaldsarbetet.

Coronapandemin har visat att ett hållbarhetsfokus är viktigare än någonsin för att bli en långsiktig aktör som tar sig igenom krisen. Det menar hållbarhetscheferna Mattias Goldmann, Sweco, och Ivana Kildsgaard, Tengbom. Vi har intervjuat dem om hur klimatarbetet påverkas av pandemin och vilka lärdomar som kan dras av denna tid. Hållbarhetsprofileringen blir allt viktigare som konkurrensverktyg i pressade ekonomiska lägen. De företag som inte positionerar sig på hållbarhetsområdet riskerar att gå miste om affären, konstaterar de.

Vi bjuder även på spännande läsning om fyra prisbelönta projekt i trä, sten, plåt och betong, en intervju med Svensk Solenergis vd och en rapport från konferensen Euroconstruct, där pandemins inverkan på den europeiska byggmarknaden stod i fokus.

Prenumerera på Hållbart Byggande

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.