Kjellander Sjöberg startar studio med fokus på stadsbyggnad

Kjellander Sjöberg startar studio med fokus på stadsbyggnad

ANNONS

Annons

Med plattformen No Border Studio vill Kjellander Sjöberg driva en bredare diskurs kring gestaltad livsmiljö.

“Genom att syntetisera viktiga tvärdisciplinära principer inom hållbar stadsutveckling; från gator och stadsrum till hela stadsdelar, brinner No Border Studio för att utforma sammanhängande och nytänkande stadsutvecklingsprojekt som bidrar till att lyfta, vitalisera – och skapa städer i mänsklig skala. Med de planetära gränserna som enda begränsningar,” skriver Kjellander Sjöberg i ett pressmeddelande.

Ambitionen är att reda ut kritiska aspekter som påverkar klimat och samhälle, genom att implementera nytt tänkande och nya verktyg för lokalt förankrade, transformativa projekt, med engagemang och särskilt fokus på resilient, karaktärsfull och värdeskapande placemaking, med platsspecifikt innehåll.

“Engagemanget att hantera den pågående klimatkrisen och sociala utmaningar är centralt. Urban generositet är vår rumsliga strategi för att främja livskraftiga, levande stadsrum med social dynamik, inkludering och framåtskridande,” skriver Kjellander Sjöberg.

Tanken är att No Border Studio ska arbeta holistiskt i mötet mellan flera olika kompetensområden för att förena innovation, idéer och positiva framtidsberättelser. No Border Studio arbetar utifrån Kjellander Sjöbergs studios i Stockholm, Malmö och London. Den leds av Angela Woda, Senior Arkitekt SAR/MSA ARBV, och Astrid Gabrielsson, Arkitekt SAR/MSA ARB.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.