Så blir nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg

Så blir nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Veidekke och Kjellander Sjöberg utformar den andra etappen i den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg.

Kjellander Sjöberg och Veidekkes bidrag Oceanbryggan blev det vinnande förslaget i den markanvisningstävling som har pågått under våren. Området får en tydlig hamnkaraktär med återvunnet tegel och som flirtar med det gamla hamnmagasinet.

– Fokus har legat på hållbarhet där vi använt trä och återvunnet tegel för att knyta an våra bostäder till den hamn- och industrikänsla som redan finns i området. Även den sociala hållbarheten är viktig. Därför har vi bland annat kopplat förskolan till vårt förslag genom gatan som bjuder in till aktivitet och rörelse mellan huset och Magasin 405 och ner mot en brygga och de allmänna ytorna som erbjuder ytterligare integration och lek med vackra vyer över Öresund, säger Tony Petäjä, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Förslaget innehåller cirka 55 lägenheter som planeras att upplåtas med bostadsrätt och som ska innebära möjligheter att variera sitt boende utifrån ändrade förutsättningar och smarta lösningar i vardagen. Husen byggs i stomme av massivträ, återvunnet tegel med gröna tak med djupa växtbäddar och ska Svanenmärkas. Det kommer också att finnas cykellobby med ljusschakt till cykelgaraget, kvartersloppis och lokaler som är flexibla över tid.

– Vår ambition är att skapa ett boende som aktiverar staden. Tydliga och identitetsskapande byggnader som inspirerar till sociala initiativ och bidrar till en stark grannskapskänsla. Bostäder som både törs ta stadens rum i anspråk och samtidigt är generösa med mötesplatser och öppna verksamheter i bottenvåningen, säger Johan Pitura på Kjellander Sjöberg.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.