ANNONS
Kjellander Sjöberg vinner tävling om ny bro i Malmö

Kjellander Sjöberg vinner tävling om ny bro i Malmö

annons
ANNONS

Kjellander Sjöberg har tillsammans med Londonbaserade broingenjören Ian Firth och Sweco Civil vunnit tävlingen om en ny bro i Varvsstaden.

Bron ska bli en ny mötesplats vid vattnet och skapar ett nytt rörelsestråk mellan stadens äldre stadsdelar och Västra hamnen. Kockums gamla varvsindustri är en stark referens för form och material för den nya bron, skriver Kjellander Sjöberg i ett pressmeddelande.

Farkosternas strömlinjeformade konstruktion återkommer även i brons form med en mjuk utåtbuktning. Bron byggs i tegel, metall och trä – alla tre vanligt förekommande material i industrin. Varvsbron är gestaltad för att vara hållbar och kräva minimalt med underhåll, uppger arkitektkontoret.

Varvsstaden är ett stort område som kommer att byggas ut under en tidsperiod på 20 år eller mer. Marken ägs idag via gemensamma bolag av Peab och Balder, som planerar bygga runt 2500 bostäder, lokaler för handel, kontor, restauranger och caféer, en grundskola och förskolor på området.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.