ANNONS
K2A först ut att bygga i Godisfabriken
Illustration K2A

K2A först ut att bygga i Godisfabriken

annons
ANNONS

Fastighetsbolaget K2A blir först ut i Gävles nya stadsdel Godisfabriken med ett kvarter Svanenmärkta hus i trä, där delar tillverkas vid företagets egen fabrik i Gävle.

​I Godisfabriken byggs 750 hyresrätter, bostadsrätter och stadsradhus fram till år 2025. Godisfabriken får också butiker, restauranger, caféer, livsmedelsbutik, förskola och saluhall. Sju byggherrar bidrar till projektet, däribland K2A.

– Vi ser fram emot att vara den första byggherren som startar utvecklandet av den nya och hållbara stadsdelen Godisfabriken, säger Johan Knaust, VD på K2A. Vårt bolag delar områdets höga hållbarhetsambition och det ska bli roligt att bidra med Svanenmärkta hyresbostäder som är byggda i trä på plats i Gävle.

LÄS MER: Singaporearkitekt ritar hus i Godisfabriken

I Godisfabriken bygger bolaget 129 hyresbostäder mellan 1 och 3 rum och kök. I en stor del av lägenheterna finns även möjligheten att slå ihop en etta och en tvåa för att uppnå större flexibilitet.

– Vi förbereder en ”connecting door” som gör att vi kan hyra ut dem som en etta och en tvåa separat, alternativt slå samman dem till en trea om efterfrågan finns, berättar Erik Wijkmark, arkitekt på K2A.

Husens fasadmaterial byggs i trä, tegel och plåt i olika jordfärger. Ett av husen får en lokal på cirka 60 kvadratmeter lämplig för en butik, café eller annan kommersiell verksamhet i bottenvåningen. Övriga bottenvåningar får både bostäder och lokaler för de boende, bland annat cykel- och miljörum.

K2A kommer att ha inflyttning i sina lägenheter under första kvartalet 2021.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.