K2A startar nyproduktion av tre plusenergihus i Linköping

Johan Knaust

K2A startar nyproduktion av tre plusenergihus i Linköping

ANNONS

Annons

K2A har startat nyproduktion av 90 studentbostäder och 22 trygghetsbostäder i Linköping. Projektet utvecklas i samarbete med arkitektkontoret Spridd AB.

De tre plusenergihusen kommer tack vare solceller på taken, energieffektivt klimatskal och installationer som sänker energianvändning, producera mer energi än den fastighetsenergi som används under ett år. Byggnaderna kommer att uppföras med trästomme, miljöcertifieras enligt Svanen och bedöms därtill bli klassificerade som mörkgrön, den högsta miljöklassificeringen enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.

Husen byggs på tre fastigheter, Intervallet 7-9, i Vallastaden som är ett stort utvecklingsområde beläget cirka tre kilometer från Linköpings centrum. Färdigställande och inflyttning är beräknat till tredje kvartalet 2023.

– Vi är mycket glada att vi nu även etablerar oss i Linköping, Sveriges femte största kommun, bas för många framgångsrika svenska företag och en av Sveriges största studentorter. Att vi nu dessutom kommit så långt i vår vision att våra fastigheter bidrar positivt till klimatet är helt fantastiskt. Vi är det gröna fastighetsbolaget och vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att vara en positiv kraft för miljövänligt byggande, kommenterar Johan Knaust, vd på K2A.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.