ANNONS
Jemmett anvisas mark för trygghetsboende i Lidköping

Jemmett anvisas mark för trygghetsboende i Lidköping

annons
ANNONS

Lidköpings kommun avser att teckna markanvisningsavtal med bostadsutvecklingsföretaget Jemmett AB. Det gäller området Askeslätt i Lidköpings nordvästra utkant, där Jemmett planerar att bygga ett trygghetsboende med hyresrätter för äldre.

Jemmetts koncept rymmer modulbaserade trähus i två våningar anpassade för hyresgäster över 65, byggda med passivhusteknik, solceller och energilagring. De har träbaserade naturmaterial i stomme, isolering och fasad. Husen blir både passivhus- och Svanencertifierade.

I konceptet ingår även gemensamhetslokal med lunchservering där maten subventioneras av Lidköpings kommun. En trygghetsvärd, anställd av kommunen, ska finnas på plats några timmar om dagen för att anordna olika aktiviteter och vid behov fungera som kontaktperson med hemtjänsten.

– Det är väldigt intressant att få bygga i Lidköping som är en kommun med starka miljöambitioner och som dessutom arbetar för att höja äldres hälsa och livskvalitet, säger Carlos Andersson, VD för Jemmett. Över huvud taget finns det en stor efterfrågan på hyresrätter med service för människor över 65. Att vi också bygger med högsta möjliga miljöprestanda gör att många kommuner visar stort intresse, konstaterar Carlos Andersson.

Trygghetsboendet i Lidköping kommer att rymma 40-60 lägenheter. Byggstart är planerad till 2021.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.