Järfällahus storsatsar på renovering – 2 600 lägenheter rustas upp

Järfällahus storsatsar på renovering – 2 600 lägenheter rustas upp

ANNONS

Annons

2 600 lägenheter i Järfällahus fastighetsbestånd ska rustas upp. Bostadsbolaget har tecknat ett samverkansavtal i strategisk partnering med M3 Bygg AB till ett uppskattat värde av cirka 1 miljard kronor.

Uppdraget omfattar inventering, projektering och renovering av lägenheter i hus från 1960-70-talet med tillhörande arbeten. Järfällahus har som målsättning att renovera 300–400 lägenheter per år.

– Vi har lämnat ett genomarbetat anbud på ett spännande uppdrag som vi är mycket glada över att ha vunnit. Projektet stärker vårt fokus och vår strategiska inriktning inom både bostadsombyggnader och samverkansentreprenader, vilket ligger helt i linje med vår affärsplan. Från M3 Byggs sida ser vi fram emot att få inleda detta långsiktiga samarbete med Järfällahus, säger Johan Lindberg, projekt- och affärsutvecklare på M3 Bygg AB.

Järfällahus kommer att jobba i samverkansformen partnering tillsammans med M3 Bygg. Det innebär ett tätt samarbete tidigt i processen, så att de kommande renoveringarna kan genomföras på ett mer kostnadseffektivt sätt, skriver Järfällahus i ett pressmeddelande. Efter inventering och statusbesiktning formas ramarna för samarbetet och den kommande renoveringen planeras tillsammans med entreprenören och hyresgästerna.

– Vi gläder oss åt samarbetet med M3 Bygg AB på vår hittills största helhetsplan för hållbar renovering av vårt fastighetsbestånd. Med M3 Bygg som totalentreprenör får vi en trygg samarbetspartner som är beredd att ta ett helhetsansvar och som vi verkligen kan diskutera de olika lösningarna för renoveringen med under projektets gång, säger Jennie Sahlsten, vd för Järfällahus.

Jennie Sahlsten. Foto: Järfällahus

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.