IVL och Byggföretagen startar grundkurs i cirkulärt byggande

IVL och Byggföretagen startar grundkurs i cirkulärt byggande

ANNONS

Annons

Återbruk är hett inom byggbranschen och många vill lära sig mer hur material kan återanvändas. Utbildningen Cirkulärt byggande och återbruk i byggsektorn ska ge såväl byggentreprenörer som arkitekter och fastighetsägare möjlighet att fördjupa sig i ämnet.

– Vi vill sprida kunskap om återbruk och cirkulärt byggande, eftersom vi ser att det är lösningen på flera stora utmaningar. Genom att tänka cirkulärt minskar vi både klimatpåverkan och resursförbrukningen i byggbranschen, säger Johanna Andersson på IVL, som är en av kursledarna.

LÄS MER: Helsingborgshem återbrukar material från rivningshus

Fokus på praktiska kunskaper

Utbildningen arrangeras av Byggbranschens utbildningscenter, BUC, en del av branschorganisationen Byggföretagen, och riktar sig mot byggentreprenörer. Innehållet är dock så pass generell att aktörer som arkitekter, fastighetsägare, konsulter och materialleverantörer också har nytta av att delta, uppger IVL Svenska Miljöinstitutet som är med och arrangerar utbildningen. Fokus ligger på återbruk i praktiken och målet är att både de som arbetar i produktionen och på strategisk nivå ska lära sig det konkreta arbetet.

Kursen blir digital och första tillfället är 16 september, med ytterligare tre under hösten.

LÄS MER: Danska Lendager skalar upp det cirkulära byggandet

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.