Instalco lanserar egenutvecklat klassificeringssystem

Per Sjöstrand

Instalco lanserar egenutvecklat klassificeringssystem

ANNONS

Annons

Installationsföretaget Instalco implementerar ett nytt hållbarhetsprogram, ”Hållbara installationer” med ett egenutvecklat klassificeringssystem.

För att ett projekt ska uppfylla kriterierna för ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt krävs att projektet har klarat sex uppsatta hållbarhetsindikatorer. Bland annat ska projektet uppfylla krav på arbetssäkerhet genom programmet Trygga medarbetare och samtliga leverantörer ska ha undertecknat Instalcos uppförandekod. Projektet ska också kunna påvisa klimatnytta.

– Instalco bidrar varje dag till samhällsnytta genom klimatsmarta och energieffektiva installationer som leder till lägre resursförbrukning. Nu tar vi ett större grepp och ansvar inom hållbarhetsområdet bland annat genom vårt klassificeringssystem Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt, säger Per Sjöstrand, vd och koncernchef i Instalco.

Hållbarhetsprogrammet sätter fokus på tre huvudområden som ska genomsyra koncernens hållbarhetsarbete: trygg och utvecklande arbetsmiljö, hållbara installationer och moget ledarskap. Inom de tre områdena finns åtta hållbarhetsmål som varje år ska mätas och följas upp där den övergripande målsättningen är att göra årliga förbättringar inom samtliga områden. I det nya hållbarhetsprogrammet ingår även att Instalco ställer sig bakom och har undertecknat FN:s Global Compact-avtal.

Instalco har 2 700 medarbetare i ett 70-tal bolag i Norden. Bolaget utför installationer, service och underhåll inom el, ventilation, vs, kyla och industri i Sverige, Norge och Finland.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.