Instalcobolag får installationsuppdrag i bygget av Oatlys huvudkontor

Instalcobolag får installationsuppdrag i bygget av Oatlys huvudkontor

ANNONS

Annons

Fyra Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag åt Peab Sverige AB i Malmö. Uppdraget gäller projektering och installation av el, värme & sanitet, ventilation och sprinklersystem vid bygget av Oatlys nya huvudkontor Gjuteriet.

På Kockums gamla industrimark i Malmö byggs nu den nya stadsdelen Varvsstaden, utvecklad av Peab och Varvsstaden AB. Den industrihistoriska byggnaden Gjuteriet, där man tidigare gjöt fartygsdelar, ska nu omvandlas till en kontorsbyggnad och mötesplats åt livsmedelsföretaget Oatly. Fastigheten är K-märkt och Varvsstaden har i nära samarbete med Oatly och Malmö stad, tagit fram husets nya utformning där man arbetat vidare på husets industrikaraktär. När Gjuteriet nu utvecklas ska gamla fasader och stålkonstruktioner behållas och nya delar av stommen byggs i trä. Hela projektet uppges ha högt ställda hållarbetskrav.

Instalcobolagen som fått det gemensamma uppdraget är Insta EL (el), Rörläggaren (värme & sanitet), Bi-Vent (ventilation) och Sprinklerbolaget (sprinkler). Bolagen ska göra arbeten för ett uppskattat ordervärde av cirka 45 miljoner och utföras i samverkansentreprenad, så kallad partnering, tillsammans med Peab och Varvsstaden AB.

– Med fyra Instalcobolag som varit med tidigt i projektet har vi kunnat föreslå hållbara och effektiva lösningar som nu kan utföras på ett smidigt sätt. Ett sådant här projekt med hög hållbarhetsprofil passar bra i vårt sätt att arbeta och vi är glada att vara en del av utvecklingen av det här tidigare varvsområdet i Malmö, säger Patrik Persson, affärsområdesansvarig Instalco Syd.

Illustration: Kjellander Sjöberg

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.