Inga planer ännu på att ställa in Almedalsveckan

Inga planer ännu på att ställa in Almedalsveckan

ANNONS

Annons

Än så länge finns inga planer på att ställa in Almedalsveckan, enligt huvudarrangörsgruppen för den årliga partiveckan på Gotland.

Den 27 mars meddelade regeringen att restriktionerna för allmänna sammankomster skärps. Sammankomster med fler än 50 personer förbjuds. Beslutet att planeringen av Almedalsveckan ska fortsätta togs av huvudarrangörsgruppen förra veckan. Beslutet grundades på synpunkter och den information som kommit fram i dialog med polis, arrangörer, det gotländska näringslivet samt representanterna för riksdagspartierna, enligt ett uttalande på arrangemangets hemsida.

“Det finns inget just nu som tyder på att vi kommer att ställa in eller avråda personer från att komma till Gotland under Almedalsveckan. Vi fortsätter därför, utifrån den fakta vi har idag, att planera utifrån att det blir en Almedalsvecka i Visby i sommar. Skulle detta ändra sig, går vi genast ut med information via de kanaler som vi använder (främst hemsidor, sociala kanaler och via nyhetsbrev)… Den gemensamma bilden är att det är viktigt att se framåt och Almedalsveckan är en ovärderlig mötesplats för att diskutera utmaningar och utveckling som vårt samhälle står inför,” skriver arrangören.

Datumet för att ansöka om att vara med i det officiella programmet flyttas fram till den 26 maj för att underlätta och även bidra till att arrangörer vågar fortsätta planera sitt deltagande under Almedalsveckan. Beslutet att Almedalsveckan ska genomföras som planerat ska omprövas vid huvudarrangörsgruppens nästa möte den 28 april.

Foto: Region Gotland/Peter Häggbom Norrby

 

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.