Nytt nummer av Hållbart Byggande

Nytt nummer av Hållbart Byggande

ANNONS

Annons

Årets sista nummer av Hållbart Byggande är här! Vi tar en titt på hur 2020 års stora kris har satt ledarskapet på prov och tar del av erfarenheter och reflektioner från ledare inom samhällsbyggnadsbranschen.

Vasakronans förre vd Fredrik Wirdenius har en trettio år lång karriär på ledarpositioner bakom sig. Han har också hyllats för sitt hållbara ledarskap och för hans sätt att integrera hållbarhet i verksamheten. Hållbart Byggande har pratat med Fredrik Wirdenius om drivkrafter, synen på ledarskap och livet efter corona.

Lisa Wistrand, samhällsplanerare på White och vinnare av Guldhuset för årets unga ledare inom samhällsbyggnadssektorn, och Petter Bengtsson, vd på Zynka Group och utsedd till Årets unga vd 2019, pratar om hur pandemin har ställt vikten av kommunikation i ledarskapet på sin spets. Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel menar att krisen helt klart utsätter chefer för prövningar men den ger även en chans till att förbättra ens roll som ledare.

Covid-19 har gjort den äldre befolkningen till en extra utsatt grupp i samhället. Den här pandemin har satt ljus på vikten av en väl fungerande äldreomsorg. I det här numret har vi valt att lyfta fram olika exempel på äldreboenden i sektionen Byggprojekt. Vi berättar om ett nytt äldreboende i form av Sköndalsvillan som byggs i Tyresö och som ska bli landets första NollCO2-certifierade äldreboende. Vi blickar också tillbaka på tidigare projekt. Skärvet och Trädgårdarna, två prisbelönta äldreboenden som med form, hållbarhetsambitioner och nyskapande utemiljöer kan ge en dos inspiration när framtidens äldreboenden ska utvecklas.

Prenumerera på Hållbart Byggande

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.