HSB vidarekvalificerade att tävla om projekt i Brunnshög

HSB vidarekvalificerade att tävla om projekt i Brunnshög

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

HSB har tillsammans med Liljevall, Sweco, Utopia Arkitekter och KAMOMA landskap gått vidare till nästa steg i markanvisningstävling för två kvarter i centrala Brunnshög.

De två kvarteren, Patentkvarteren22, i centrala Brunnshög är på sammanlagt ca 22 500 kvm BTA. Det tre ledorden arkitektur, hållbarhet och blandstad ska genomsyra markanvisningstävlingen. Visionen är att stadsdelen ska bli en inspirerande livsmiljö där människor och idéer möts och en stadsdel som genomsyras av hållbarhet, livskvalitet och ansvarstagande för kommande generationer.

36-våningshus

Stor vikt läggs vid att kvarterens övergripande gestaltningsidé ska binda samman kvarteren till en helhet. Att den nya bebyggelsen inte bara ska vara hållbar, utan att det även ska synas att den är det, är ett av önskemålen från Lunds kommun.

Annons

– Brunnshögs höga hållbarhetsambitioner, utan att ge avkall på god arkitektur, ligger helt i linje med HSBs. Vi ser framemot möjligheten att utveckla Brunnshög till sin fulla potential tillsammans med övriga projektdeltagare, säger Susanne Klint, projektchef på HSB.

Kvarteren kommer utgöra Brunnshögs nav med spektakulära projekt, så som stadsdelens stora matbutik, ett 36 våningar högt hus med en publik utsiktsplats, coworking ytor och kulturverksamheter. Förutsättningar för god variation skapas genom flexibla arbetsplatser, olika boendeformer, skiftande fasader och växlande höjder.

– Vi är stolta att få agera Ankararkitekt i ett kreativt samarbete med KAMOMA, Utopia Arkitekter och Sweco. Med vår kund HSB kommer vi tillsammans kunna vara med och bidra till den hållbara, innovativa och blandade stadsdel som Brunnshög är, säger Tina Francke, kontorschef på Liljewall.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.