Höga krav ställs på Göteborgs nya prestigefyllda landmärke

Kaj 16 Foto: Vasakronan/TMRW

Höga krav ställs på Göteborgs nya prestigefyllda landmärke

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Bygget av det arkitektoniska landmärket Kaj 16 är igång. Fastigheten på 16 våningar, som ägs av Vasakronan, kommer att ligga vid Hisingsbron i Göteborg. Sweco har fått fortsatt förtroende att ansvara för projekt- och byggledning när prestigeprojektet nu blir verklighet.

När Vasakronan uppför Göteborgs nya landmärke ställs höga krav på allt från gestaltning, energiprestanda och inomhusmiljö, till digitalisering och papperslösa processer. Kaj 16 kommer att inrymma kontor, restauranger, caféer och service. Sweco stöttar med ett komplett projektledningsteam i allt ifrån byggledning av fastigheten på cirka 30 000 kvm, till projektledning av hyresgästanpassningen för de första hyresgästerna.

– Kaj 16 är ett projekt i framkant på många sätt, som vi är stolta att få fortsätta stötta Vasakronan i. Förutom en stark hållbarhetsprofil genom bland annat återbruk, har projektet hög grad av digitalisering. Alla kontroller och ärendehantering sker digitalt genom en molnbaserad 3D-modell. Det gör att projektet är helt papperslöst, vilket i sig ökar effektiviteten, säger Tomas Holmgren, divisionschef Buildings, Sweco Sverige.

Annons

Team med projektkompetens i helhet

Sweco har sedan tidigare uppdrag för Kaj 16 och Vasakronan, bland annat inom projektledning och med expertis inom återbruk. Fastigheten ska också certifieras enligt LEED Platinum.

– Vi bidrar med ett komplett projektledningsstöd, där vi samlat all nödvändig kompetens inom ett och samma team. Här arbetar specialister inom byggledning, återbruk, BIM-samordning sida vid sida och i nära dialog. Det skapar värdefulla synergier och ökar effektiviteten och kvaliteten, säger Tomas Holmgren.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.