HSB Stockholm bygger hyresrätter i Traneberg

HSB Stockholm bygger hyresrätter i Traneberg

ANNONS

Annons

För första gången startar HSB Stockholm byggnation av nya hyreslägenheter. I ett förtätningsprojekt i Traneberg, drygt 4 km väster om Stockholm city, ska 37 nya lägenheter stå klara till våren 2020.

HSB Stockholm har cirka 3 700 hyreslägenheter i portföljen, men har aldrig tidigare nyproducerat hyresrätter. Förtätningen av kvarteret Ammarfjället 1 beskrivs som startskottet för en långsiktig satsning där beståndet ska växa genom både nyproduktion, transaktioner och samarbeten.

– Satsningen är ett tydligt uppdrag från våra bosparande medlemmar. Vi märker en ökad efterfrågan på våra hyresrätter, och för att möta den är vårt mål att över tid nettoväxa med 200 hyresrätter årligen, säger Anders Joachimsson.

De två nya lamellhusen uppförs i sju våningar med lägenheter från 1–3 rok om 30–88 kvm. Alla lägenheter får balkong eller uteplats, och de putsade fasaderna får en gräddvit färg för att knyta an till befintlig bebyggelse. Projektet genomförs för att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver. Inflytt planeras till vintern/våren 2020.

Illustration: Amneby Forslund Arkitekter

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.