HSB Stockholm får ny hållbarhetschef

HSB Stockholm får ny hållbarhetschef

ANNONS

Annons

Som ett led i organisationens fokus på hållbarhet utser HSB Stockholm Anna Bengtsson till ny hållbarhetschef.

Anders Svensson, vd på HSB Stockholm, säger att man under ett par år har genomfört en värderingsresa internt och tittat på vad som unikt för HSB och vad det innebär att vara en del av organisationen. Nästa steg är att på ett mer systematiserat sätt arbeta med hållbarhetsfrågorna och göra dessa till en integrerad del i det dagliga arbetet, säger han. Under nästa år kommer HSB Stockholm bland annat arbeta med att verifiera verksamheten utifrån ISO 26000.

– Att vi utser en hållbarhetschef ligger i linje med HSBs starka miljöprofil och sociala ansvarstagande. Anna har lång erfarenhet inom HSB och hennes engagemang i frågor kring bland annat samhällsbyggnad, värderingar och mångfald gör att vi ser henne som en nyckelperson i HSB Stockolms hållbarhetsarbete, säger Thomas Karlsson, stabschef, HSB Stockholm.

– Själva begreppet hållbarhet är nära sammanknutet med HSB och är en av våra kärnvärderingar. Att ta socialt, ekonomiskt och ekologiskt ansvar ligger i vår verksamhets natur. Jag ser fram emot att få möjlighet att utveckla och strukturera upp detta arbete och hoppas att det ska bidra till att positionera HSB ännu tydligare som samhällsaktör med inriktning på det goda boendet, säger Anna Bengtsson, hållbarhetschef HSB Stockholm.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.