Energistrateg ska energioptimera HSB Stockholms fastigheter

Energistrateg ska energioptimera HSB Stockholms fastigheter

ANNONS

Annons

HSB Stockholm har rekryterat Arvid Hagberg till den nya rollen som energistrateg. Syftet är att ytterligare sänka energianvändningen i de egna fastigheterna och därigenom bidra till att nå målet om nära-noll i utsläpp av växthusgaser år 2030.

– Det känns inspirerande att få ombord Arvid, som med sin kompetens kan hjälpa oss att ta nästa steg i analysarbetet. Vi ska inte enbart sänka den löpande energianvändningen, utan också hitta nya lösningar i både ROT-projekt och nyproduktion, säger Karl-Johan Lindahl, chef för Hyresfastigheter på HSB Stockholm.

Under 2018 uppgick HSB Stockholms totala koldioxidutsläpp till 3 435 ton. Den största delen kommer från uppvärmning av egna fastigheter. Idag har HSB Stockholm drygt 3 700 hyresrätter runt om i länet.

– HSB Stockholm har ett relativt stort fastighetsbestånd som går att energioptimera ytterligare. Jag har ett tydligt uppdrag och ser fram emot att göra skillnad, säger Arvid Hagberg.

Arvid Hagberg är energiexpert och kommer närmast från rollen som teknisk förvaltare på Vasakronan. Han tillträdde den nya tjänsten på HSB Stockholm i mitten av juni.

Foto: HSB Stockholm

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.