Hoppet prisas i internationell tävling

Hoppet prisas i internationell tävling

ANNONS

Annons

Hoppets förskola tog hem tredjeplatsen i Rethinking the Future Awards 2021 – Sustainable Project of the Year.

Rethinking the Future Awards strävar efter att uppmärksamma fantastisk arkitektur och design över hela världen. När priset delades ut för nionde gången stod alltså förskolan Hoppet på prispallen. Förskolan är en del av ett större innovationsprojekt där arbetet med förskolan ska bryta ny mark, skapa innovation och bana väg för framtida byggprojekt. Beräkningar som gjorts för projektet visar på en minskad klimatpåverkan med nästan 70 procent för de stora byggdelarna jämfört med en nybyggd och jämförbar förskola i Göteborg.

– Att skriva om reglerna för hur en hållbar byggnad kan gestaltas – det är precis vad det här projektet handlar om. För branschen är det en signal om att hållbara och väl gestaltade projekt är högt efterfrågade. Det är med ödmjukhet och tacksamhet som vi erbjuder den kompetensen i våra projekt och det känns fantastiskt kul att få denna utmärkelse, säger Andreas Lebisch, ansvarig arkitekt på LINK Arkitektur.

I höstas blev projektet utsett till vinnare av bronsplatsen i kategorin Future Projects – Education i WAN Awards.

Illustration: LINK Arkitektur

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.