Förskolan Hoppet vann pris på WAN Awards

illustration LINK Arkitektur

Förskolan Hoppet vann pris på WAN Awards

ANNONS

Annons

Hoppets förskola har utsetts som vinnare av bronsplatsen i kategorin Future Projects – Education i den internationella tävlingen WAN Awards.

Bakom projektet står över 50 projektörer med Göteborgs Stad, Lokalförvaltningen som beställare och Derome som totalentreprenör. Förskolan har gestaltats av LINK Arkitektur.

– Att projektet uppmärksammas och erkänns genom detta pris känns fantastiskt! Det är också ett bevis på att god gestaltning kan gå hand i hand med hållbarhet, säger Andreas Lebisch, ansvarig arkitekt på LINK Arkitektur.

Hoppet är ett innovationsprojekt inom klimatsmart byggande och i förskolan lyckades man att reducera klimatpåverkan med hela 70 procent jämfört med en liknande, nybyggd förskola. Tre sammankopplade byggnadsvolymer ska skapa en inbjudande gård med fönster som ramas in och skapar sittplatser för att knyta ihop inom- och utomhusmiljön. Massivträ i nästan alla byggnadsdelar ska bidra ytterligare till en varm och välkomnande känsla. Förskolan är nu under byggnation och invigs nästa år, samtidigt som Göteborgs stad firar sitt 400-årsjubileum.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.