ANNONS
De ritar Sveriges första fossilfria förskola

De ritar Sveriges första fossilfria förskola

annons
ANNONS

Sveriges första fossilfria förskola Hoppet på Hisingen i Göteborg är en del av ett större innovationsprojekt där arbetet med förskolan ska bryta ny mark, skapa innovation och bana väg för framtida byggprojekt. Nu står det klart att det blir LINK arkitektur som får uppdraget att rita förskolan.

– Det är fantastiskt att en så stor aktör som Göteborgs Stad redan idag, 10 år före sitt eget mål om en klimatneutral stad, satsar på ett fossilfritt projekt som ska sätta standarden för framtida byggprojekt. Med detta uppdrag har vi nu glädjen att driva två av Sveriges största och mest ambitiösa klimatsmarta projekt, säger Alexander Landborn, hållbarhetsansvarig för projektet på LINK arkitektur.

Samarbetar med Derome

Hoppet är ett innovationsprojekt för fossilfri byggnation, som drivs av Göteborgs Stad, och som ska sätta en standard för framtida byggprojekt. Det övergripande målet är att Göteborg ska vara en klimatneutral stad år 2030. Det första målet i projektet är att bygga en förskola där inga fossila ämnen ska användas någonstans i kedjan, vare sig i material eller produkter. LINK arkitektur har gjort en förstudie på tomten som handlade om att utifrån en typförskola testa placering, logistik och detaljplanefrågor samt innovativa tekniska lösningar på tomten. När projektet nu går in i ett praktiskt skede får arkitektkontoret i uppdrag att projektera förskolan och i samarbete med träbyggaren Derome arbeta för att nå målet om en helt fossilfri förskola. Den nya förskolan ska enligt planen stå klar 2021, samma år som Göteborg firar 400 år.

Foto: Hundven-Clements Photography

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

En kommentar

  1. Snart byggs Sveriges första fossilfria förskola | Tidningen Extrakt
    2019-08-30 at 09:07 Svara

    […] förskola som ska sätta en ny standard för kommande byggprojekt. I den nya förskolan ska inga fossila ämnen användas vare sig i material eller […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.