Hon tar över som vd för Swedisol

Hon tar över som vd för Swedisol

ANNONS

Annons

Branschföreningen för Sveriges mineralullsproducenter får en ny vd när Mats Björs går vidare till en ny tjänst. Veronica Koutny Sochman, med bakgrund som bland annat kvalitets- och miljöchef och hållbarhetschef, tar över rodret som Swedisols vd.

– Veronicas energi och gedigna bakgrund från olika delar av branschen med fokus på miljö- och hållbarhetsfrågor samt hennes vana att kommunicera tydligt kommer att bli en stor tillgång för våra medlemmar och branschen i stort, säger Jonas Svefors, ordförande på Swedisol.

Veronica Koutny Sochman har sjutton års chefserfarenhet. Hon har arbetat som hållbarhetschef på NCC samt kvalitets- och miljöchef på Niras, och som ansvarig för företagspartnerskap i ideell sektor på Världsnaturfonden WWF och Plan International. Hon har en examen från Handelshögskolan i Stockholm och lång erfarenhet av att leda organisationer mot hållbarhetsmål med fokus på samverkan och goda affärsrelationer, skriver Swedisol i ett pressmeddelande.

– Swedisol representerar Sveriges mineralullsproducenter och har en viktig roll i byggbranschen. Jag ser fram emot att leda arbetet för att få mer hållbara, energieffektiva och säkra byggnader, säger Veronica Koutny Sochman, tillträdande vd för branschorganisationen Swedisol.

Veronica Koutny Sochman tillträder som vd den 11 juni 2021 och tar då över efter Mats Björs som går vidare till tjänsten som generalsekreterare på Svenska Brandskyddsföreningen efter 5 år som vd för Swedisol.

 

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.