Höjt stöd till solceller

Höjt stöd till solceller

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

På grund av den stora efterfrågan ökar nu regeringen solinvesteringsstödet med 200 miljoner i år och 525 miljoner kronor i budgeten för 2018.

Den stora efterfrågan på solinvesteringsstödet visar enligt regeringen att det finns goda möjligheter att skynda på utbyggnadstakten.
– Solceller kommer att spela en viktig roll i ett framtida hållbart energisystem. Idag står 3 000 hushåll i kö för att ta del av regeringens solinvesteringsstöd. Därför lägger vi 200 miljoner kronor redan i höst och ytterligare 525 miljoner kronor nästa år för att ta bort kön och öka takten i utbyggnaden. Vi vill också göra det enklare att söka stödet, säger klimatminister Isabella Lövin (MP) i ett pressmeddelande.

Regeringen har sedan tidigare gett Boverket i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett generellt undantag för bygglovskrav för solpaneler och föreslår nu även en höjning av själva stödsumman från dagens 20 procent av investeringskostnaden till 30 procent.

 

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

3 Kommentarer

  1. Nya miljoner till grönt samhällsbyggande i höstbudgeten | Hållbart Byggande
    2017-09-04 at 14:41 Svara

    […] Totalt finns åtgärder inom klimat- och miljöarbetet på sammanlagt fem miljarder kronor i budgeten för 2018. Några har presenterats tidigare av regeringen, bland annat det ökade solcellsstödet. […]

  2. Regeringen satsar på energieffektiviseringar | Hållbart Byggande
    2017-09-21 at 08:51 Svara

    […] satsningar i energibudgeten är förstärkta resurser för lokal och regionala aktörer, stöd för solceller, exportfrämjande, civilt försvar inom energiförsörjning och kommunal etablering av […]

  3. Mest läst på Hållbart byggande under 2017 | Hållbart Byggande
    2017-12-29 at 07:17 Svara

    […] Höjt stöd till solceller […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.