Regeringen satsar på energieffektiviseringar

Regeringen satsar på energieffektiviseringar

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nytt program för energieffektivisering inom industrin och förlängning av det statliga stödet för kommunal energi- och klimatrådgivning var två av nyheterna när regeringen igår presenterade höstbudgeten.

I regeringens höstbudget finns satsningar på 850 miljoner kronor inom energiområdet varav två är större satsningar på energieffektivisering.

Energieffektivisering i industrin

Regeringen satsar 125 miljoner kronor under 2018– 2020 på ett nytt program för energieffektivisering i industrin och föreslår att anslaget ökas med 25 miljoner kronor 2018. För 2019 och 2020 beräknas anslaget öka med 40 miljoner respektive 60 miljoner kronor.

Kommunal energi-och klimatrådgivning

Regeringen föreslår att det statliga stödet för kommunal energi- och klimatrådgivning förlängs och utökas med 125 miljoner kronor 2018, 160 miljoner kronor 2019 och 200 miljoner kronor 2020.

Sol, vind och mer effektiv energianvändning

Övriga satsningar i energibudgeten är förstärkta resurser för lokal och regionala aktörer, stöd för solceller, exportfrämjande, civilt försvar inom energiförsörjning och kommunal etablering av vindkraft.

– Budgeten innehåller flera stora satsningar som för oss närmare målen. Utbyggnaden av vindkraft och solenergi fortsätter, men vi vill också göra det lättare för hushåll och företag att använda energin mer effektivt, säger samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan (S) i ett pressmeddelande.

Budgetpropositionen för 2018 bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.

Foto: Ninni Andersson, Regeringskansliet

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.