Nordiska ministrar eniga om gemensamma byggregler

Foto: Regeringen

Nordiska ministrar eniga om gemensamma byggregler

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

De nordiska länderna enades under tisdagen om att stärka samarbetet kring harmonisering av byggregler och standarder mellan myndigheter i de nordiska länderna, vilket ska leda till lägre byggkostnader. Det uppger Näringsdepartmentet i ett pressmeddelande.

Igår enades bostadsministrarna från Sverige, Norge, Finland, Island och Åland i en deklaration om att stärka samarbetet kring harmonisering inom byggbranschen. Det handlar bland annat om att sätta igång relevant forskning och stärka nordiska nätverk inom byggbranschen som stöder en sådan harmonisering enligt Näringsdepartementet.

Annons

De årliga merkostnader som skillnader i nationella byggregler i Norden leder till beräknas enligt en rapport från Nordisk Innovation ligga på mellan 40 och 60 miljoner euro enbart i Sverige.

– Norden ska vara världens mest integrerade byggmarknad. Vi vill göra det lättare för företagen i Norden att bygga tvärs över gränserna för att skapa bättre och billigare byggen i alla delar av Norden, säger bostadsminister Peter Eriksson, i pressmeddelandet.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.