Transformationen av Danske Banks lokaler på Kongens Nytorv är igång

Transformationen av Danske Banks lokaler på Kongens Nytorv är igång

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Efter 150 år som bankkvarter och huvudkontor för Danske Bank påbörjas nu byggnationen och ett nytt kapitel för de historiska byggnaderna på Kongens Nytorv i Köpenhamn. Namnet på kvarteret blir Laksegadekvarteret, som efter en tre år lång byggprocess kommer att erbjuda nytt stadsliv med butiker, restauranger, kontor, parkering och hotell.

Byggherre är Thylander A/S, som tillsammans med KanAM Grund Group har förvärvat kvarteret och i nära samarbete med en tysk pensionsfond utvecklar det tillsammans med arkitekter, ingenjörer, entreprenörer, myndigheter och övriga partners.

Krook & Tjäders del i projektet omfattar cirka 25 000 kvadratmeter befintliga byggnader, där de äldsta uppfördes i slutet av 1700-talet och de yngsta är daterade till omkring 1930. Alla byggnader är unika individer med sin egen utformning, byggteknik och logik.

Antar projektet med stor ödmjukhet

Kulturarvet restaureras med stor omsorg. Det handlar både om att återställa byggnaderna till sitt ursprungliga skick och om att låta historien förbli tydligt läsbar. De fantastiska byggnaderna rymmer inte bara sin egen historia, utan bär genom sina kulturminnesmärkta miljöer även en del av Danmarks.

– Det är med stor ödmjukhet och respekt som vi hanterar detta otroliga projekt, säger Lars Gunnarsson, ansvarig arkitekt på Krook & Tjäder Malmö.

Laksegadekvarteret är ett stadsutvecklingsprojekt som även innefattar nya passager tvärs genom kvarteret, planteringar och en ny platsbildning. Byggplatsstängslet är nu på plats och när det tas ned välkomnas besökarna att njuta av en utvecklad och sedan gammalt fantastisk plats i Köpenhamns mitt.

Sponsrat innehåll från Bimobject
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.