ANNONS
Helsingborg utsedd till Sveriges bästa miljökommun

Helsingborg utsedd till Sveriges bästa miljökommun

annons
ANNONS

Många års miljöarbete, blocköverskridande visioner och ett nytt livskvalitetsprogram gav Helsingborg en förstaplats i Aktuell Hållbarhets rankning av landets bästa miljökommuner.

Helsingborg har legat i topp sedan mätningen startade 2009 och i år utsågs kommunen till Sveriges bästa miljökommun för andra gången. Kommunen har arbetat med miljöfrågor i många år som genomsyrar stadens förvaltningar och bolag och det finns en långsiktig, blocköverskridande vision för Helsingborgs stad fram till 2035 och en insikt bland samtliga partier om vikten av ett hållbart miljö- och klimatarbete. Inte minst har Helsingborg tagit fasta på faktorn livskvalitet i sitt miljöarbete. Förra året fattade Helsingborgs stad beslut om att anta ett livskvalitetsprogram som bygger på Agenda 2030:s mål. Programmet utgår från individens livskvalitet.

– Helsingborg är den första kommunen i Sverige som har ett livskvalitetsprogram där vi knutit ihop miljö och folkhälsa. Det här arbetet är ett bevis på den politiska enighet om ett hållbart miljö- och klimatarbete som finns i Helsingborg, säger Lars Thunberg, (KD) kommunalråd och ordförande i beredningen för livskvalitet.

Helsingborgs stad ligger också i framkant när det gäller miljövänliga tjänsteresor, ställa och följa upp miljökrav i upphandlingar, fossilfri energi och naturvård.

Priset delas ut av Aktuell Hållbarhet måndag den 3 juli i Almedalen.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.