ANNONS
Hela hållbara kedjan på Samhällsbyggnadsdagarna

Hela hållbara kedjan på Samhällsbyggnadsdagarna

annons
ANNONS

I början av veckan rivstartade Samhällsbyggnadsdagarna, med ett stort antal deltagare, utställningar och ett mycket välfyllt program under två dagar. En mängd skiftande ämnen med en imponerande spännvidd av hög kvalitet avhandlades.

Hållbart Byggande var på plats första dagen och några programpunkter som stack ut var Katrine Marcal, som gav en intressant exposé över Europa och Sverige i brytningstid, ett föredrag med mer politiska förtecken.

Hållbar stadsutveckling på alla nivåer

Maria Strandberg, projektstrateg på jagvillhabostad.nu berättade om hur lyckosamt det är att ta med unga i stadsplaneringen från början och låta dem påverka det offentliga rummet. Från det sjuåriga EU-programmet URBACT talade ansvarige Niels Boye om hur man arbetar med stöd och erfarenhetsutbyte till en hållbar stadsutveckling på alla nivåer – från byggnader, infrastruktur till mindre delar som närodlat och ekologisk mat i skolorna – i 28 europeiska städer.

Under eftermiddagen drogs över 32 olika föredrag i parallella spår där i stort sett hela hållbara kedjan täcktes med digital utveckling, fastighetsvärdering, infrastruktur, förvaltning, bygg- och anläggning, finans/politik och mycket annat. Uppskattat, välbesökt och en möjlighet för besökarna att skifta rum och fokus mellan olika ämnen och därmed hinna höra många intressanta föredrag på kort tid.

Niels Boye, URBACT. Foto: Eva Lindselius

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.