ANNONS
Anna Denell är Årets Samhällsbyggare

Anna Denell är Årets Samhällsbyggare

annons
ANNONS

Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan, har utsetts till Årets Samhällsbyggare 2015.

Priset, som har delats ut sedan 2013, delades ut i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarna som anordnas 14-15 oktober i Stockholm. Juryns motivering till priset lyder:

“Anna har med sin djupa kunskap inom hållbarhet och fastigheter bidragit till att föra hållbarhet till en ny nivå i samhällsbyggnadssektorn. Anna har ett driv och energi som når utanför den egna branschen och hon finns med i många olika initiativ och samarbeten gällande hållbarhet och gröna byggnader. Anna inspirerar genom att leva som hon lär, vara oerhört insatt och kunnig och att ständigt ta in nya hållbarhetsaspekter i verksamheten på ett imponerande affärsmässigt sätt.”

Anna Denell har en akademisk bakgrund från samhällsbyggnad på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och tillträdde som Vasakronans hållbarhetschef i december 2012. Så här säger hon själv om utmärkelsen:

– Jag blev väldigt glad när jag fick veta att juryn utsett mig till Årets Samhällsbyggare. Vilken ära! Självklart känns det roligt att mitt arbete uppmärksammas, men det känns också som en viktig bekräftelse på att hållbarhetsfrågorna har blivit riktigt betydelsefulla i samhällsbyggnadssektorn.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.