Hon blev Årets samhällsbyggare

Hon blev Årets samhällsbyggare

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Anna-Lena Lehto, med en bakgrund inom fastighetsbranschen, har tilldelats utmärkelsen Årets samhällsbyggare. Priset får hon för arbetet med traineeprogram och rekryteringar för att uppnå breddning och jämställdhet.

Anna-Lena Lehto har arbetat på Uppsalahem under 17 år. På Uppsalahem startade hon ett traineeprogram år 2003, eftersom hon hade insett vikten av att få in unga personer samt fler kvinnor in i fastighetsbranschen. Idag har Anna-Lena startat eget där hon arbetar med rådgivning inom HR. Hon sprider sin erfarenhet och kompetens vidare och arbetar för att skapa miljöer dit unga talanger vill söka sig.

-Det är fantastiskt roligt att presentera Anna-Lena Lehto som Årets Samhällsbyggare 2019 eftersom hennes långa arbete med föryngring och breddning av branschen är så betydande för den, säger Sara Haasmark, VD Samhällsbyggarna.

“Genom att skapa ett traineeprogram på Uppsalahem har hon arbetat för att få in nya perspektiv och erfarenheter in i fastighetsbranschen. Hon har fått se många av dessa traineer utvecklas till personer med ledande roller i branschen. Med kompetensutveckling och rekryteringar arbetar hon vidare för att uppnå breddning och jämställdhet och med sin strategiska blick har hon arbetat målmedvetet för att få till en förändring, föryngring och inkludering i fastighetsbranschen och hon har bidragit till att synliggöra kompetensförsörjning som en strategisk fråga för branschen,” lyder juryns motivering.

 – Jag är så överraskad och så in i norden glad över utmärkelsen säger Anna-Lena Lehto.

Priset delades ut den 1 oktober 2019 vid middagen i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarna. Under kvällen delades även utmärkelsen Årets Exellence in Civil Engineering till Peter Collin, professor i samverkanskonstruktioner på LTU. Priset får han för att ha bidragit till att utveckla brobyggandet under många år. Peter har arbetat med konstruktion och utveckling av samverkansbroar på Ramboll, där Öresundsbron är ett exempel på projekt han medverkat i. Han har arbetat mycket med forskning och utveckling, bland annat om broar med integrerade landfästen, elementbyggda samverkansbroar och stabilitet av stålkonstruktioner.

Årets Clarence Morberg-pristagare 2019 blev Cecilia Windh, utbildad samhällsplanerare. Hon arbetar ÅF och deltar aktivt med att tala om stadsbyggnad tillsammans med hållbarhet och digitalisering.

 – Det är otroligt roligt att presentera Cecilia Windh som årets Clarence Morberg- pristagare 2019. Cecilias engagemang är otroligt viktigt för framtidens utmaningar inom hennes område, säger Sara Haasmark, VD Samhällsbyggarna.

Anna-Lena Lehto. Foto: Simon Hellman

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.