Exploateringschef i Huddinge är årets samhällsbyggare

Foto: Johannes Frandsen

Exploateringschef i Huddinge är årets samhällsbyggare

ANNONS

Annons

Charlotta Thureson Giberg, exploateringschef i Huddinge, har framgångsrikt format den expansiva kommunen och avdelningen hon leder. Nu tilldelas hon Samhällsbyggarnas utmärkelse Årets samhällsbyggare 2021 för sin mångåriga insats.

– Det är i kommunerna som mycket av samhällsbyggandet händer. Charlotta Thureson Giberg har med mer än 20 år i kommunen och 13 år som chef spelat en betydande roll i Huddinges utveckling. De insatserna är värda att hyllas, säger Lars Strömgren, vd Samhällsbyggarna.

“Charlotta Thureson Giberg är exploateringschefen som har lyft det långsiktiga strategiska arbetet till en konst. Av både nuvarande och tidigare medarbetare beskrivs hon som en outtröttlig och lyhörd ledare som brinner för samhällsbyggnadsfrågor. Det engagemanget gör henne till en inspirationskälla och förebild, inte bara inom den egna organisationen, utan för alla i hela sektorn. Det gäller inte minst alla unga talanger som har fått rätt start på karriären genom kommunens traineeprogram som Charlotta Thureson Giberg har varit drivande i. Detta är kvaliteter som genererar resultat, men mer sällan strålkastarljus. Det vill vi ändra på. Charlotta Thureson Giberg är Årets samhällsbyggare 2021,” lyder juryns motivering.

– Det är roligt att få den uppmärksamheten för sina arbetsinsatser i vardagen. Sedan tycker jag att den bransch som jag är verksam i är värd att uppmärksammas. Jag har fantastiskt roliga och intressanta arbetsuppgifter. I vår verksamhet får vi följa samhällsbyggnadsprojekten från tidigt idéstadie till dess att projekten är utbyggda och klara. Allt från storskalig infrastruktur, nya bostadskvarter och stadsdelar, liksom förskolor och skolor, parker med mera, säger Charlotta Thureson Giberg.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.