Kajsa Hessel är årets samhällsbyggare

Kajsa Hessel är årets samhällsbyggare

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Kajsa Hessel, regionchef för Swecos installationskonsulter och ordförande i Byggcheferna, har blivit utsedd till Årets samhällsbyggare 2020 av branschorganisationen Samhällsbyggarna för sitt arbete mot machokulturen i byggbranschen.

Utmärkelsen Årets Samhällsbyggare delas ut varje år av branschorganisationen Samhällsbyggarna. Priset går till en yrkesverksam person som gjort en betydande insats för Samhällsbyggnadssektorn. Kajsa Hessel får bland annat utmärkelsen för arbetet mot machokulturen inom byggbranschen.

”Kajsa Hessel är nyckelperson och drivande kraft i arbetet med att omvandla byggbranschens inre kultur och yttre förtroende – från exkluderande machokultur till en inkluderande, innovativ, hållbar, spännande, schysst och säker bransch för alla. Vikten av det arbetet blev inte minst tydligt i samband med metoo-rörelsen och byggbranschens upprop #sistaspikenikistan 2017. Hon syns i medier och deltar i seminarier. Hon träffar riksdagspolitiker, generaldirektörer och gymnasieungdomar. Hon lyfter jämställdhetsfrågan på möten med branschens företagsledare – ofta som enda kvinna och utan ingenjörsbakgrund. Som vägvisare mot en framtidsbransch där alla har samma möjligheter är Kajsa Hessel självklar vinnare av Årets samhällsbyggare 2020,” lyder juryns motivering.

LÄS MER: Låt #sistaspikenikistan bli starten för ett nytt bygge

Priset delades ut under digitala Samhällsbyggnadsdagarna där bland annat Årets Excellence in Civil Engineering utsågs liksom Clarence Moberg-priset.

LÄS MER: Intervju med Monica von Schmalensee – Årets Samhällsbyggare 2016

LÄS MER: Intervju med Johnny Kellner – Årets Excellence in Civil Engineering 2018

 

 

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.