Amanda Borneke får Clarence Morberg-priset 2021

Foto: André de Loisted

Amanda Borneke får Clarence Morberg-priset 2021

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Återbruksprofilen Amanda Borneke tilldelas Clarence Morberg-priset 2021, årets unga samhällsbyggare.

Amanda Borneke arbetar som specialist på cirkulär ekonomi på Sweco, som föreläsare och hållbarhetscoach, som poddare och socala medier-profil. Hon får utmärkelsen, som delas ut av Samhällsbyggarna, för sitt arbete med att driva på hållbarhetsarbetet med särskilt fokus på återbruk och cirkulär ekonomi.

– Hon inspirerar hela branschen att göra rätt, säger Lars Strömgren, vd Samhällsbyggarna.

“Samhället står inför enorma nödvändiga förändringar. För att lyckas med den omställningen behöver hela samhällsbyggnadssektorn förebilder som ger rätt fokus på hållbarhetsfrågorna. Amanda Borneke är en sådan person. Med kunskaper och ett stort driv har hon lyft cirkulär ekonomi och återbruk i och utanför branschen. Entusiasmerande föreläsare, kreativ opinionsbildare på sociala medier och i poddradio, kunnig specialist på cirkulär ekonomi på Sweco. Alla sidor av Amanda Borneke tjänar som inspiration. Det gäller inte minst för branschens unga talanger. Därför tilldelas hon Clarence Morberg-priset 2021,” lyder juryns motivering.

Annons

LÄS MER: Amanda Borneke sätter återbruket i rampljuset

– Jag är otroligt glad. Det mod och det engagemang i unga människor som Clarence Morberg visade som civilingenjör och samhällsbyggare präglar även mitt arbetssätt, säger Amanda Borneke. Mitt medskick till andra unga som vill förändra samhället är att vi aldrig får slösa bort vår potential genom att tvivla på oss själva – vi ska söka oss till sammanhang som hjälper oss att förvalta vårt driv.

Clarence Morberg-priset delas ut under Samhällsbyggnadsdagarna 26–27 oktober. I år är konferensen ett hybridevent som hålls fysiskt på Scalateatern i Stockholm och som samtidigt strömmas digitalt.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.