Han tar över vd-rollen på Svenskt Vatten

Han tar över vd-rollen på Svenskt Vatten

Annons

Från och med 1 november är Pär Dalhielm ny vd på branschorganisationen Svenskt Vatten. Han tillträder posten efter att den tidigare vd:n Anna Linusson fick sluta tidigare i våras.

Anna Linusson som varit vd på Svenskt Vatten sedan 2015 fick i mars lämna sin tjänst med omedelbar verkan. Det beslöt organisationens styrelse efter en tid då många i personalen slutat. Enligt tidningarna Cirkulation och Aktuell Hållbarhet har det även anställda vittnat om en rädslokultur på arbetsplatsen.

Pär Dalhielm är idag direktör för förvaltningen Stöd, fritid och entreprenad i Västerås stad. Genom arbetet i Västerås stad och tidigare i en rad olika befattningar på Skogsstyrelsen, är han van att hantera en verksamhet där både de dagliga operativa och de långsiktiga strategiska frågorna måste utgöra en fungerande helhet, uppger Svenskt Vatten.

– Sverige står inför stora utmaningar i form av både torka och skyfall och enorma investeringsbehov i vattenförsörjning, avloppsrening och klimatanpassning. Vi är mycket glada över att Pär Dahlhielm vill leda och utveckla Svenskt Vatten i denna minst sagt utmanande situation, säger Johan Persson, styrelseordförande i Svenskt Vatten.

Foto: Västerås stad

Annons

Relaterade artiklar