Han tar över vd-rollen på Svenskt Vatten

Han tar över vd-rollen på Svenskt Vatten

ANNONS

Annons

Från och med 1 november är Pär Dalhielm ny vd på branschorganisationen Svenskt Vatten. Han tillträder posten efter att den tidigare vd:n Anna Linusson fick sluta tidigare i våras.

Anna Linusson som varit vd på Svenskt Vatten sedan 2015 fick i mars lämna sin tjänst med omedelbar verkan. Det beslöt organisationens styrelse efter en tid då många i personalen slutat. Enligt tidningarna Cirkulation och Aktuell Hållbarhet har det även anställda vittnat om en rädslokultur på arbetsplatsen.

Pär Dalhielm är idag direktör för förvaltningen Stöd, fritid och entreprenad i Västerås stad. Genom arbetet i Västerås stad och tidigare i en rad olika befattningar på Skogsstyrelsen, är han van att hantera en verksamhet där både de dagliga operativa och de långsiktiga strategiska frågorna måste utgöra en fungerande helhet, uppger Svenskt Vatten.

– Sverige står inför stora utmaningar i form av både torka och skyfall och enorma investeringsbehov i vattenförsörjning, avloppsrening och klimatanpassning. Vi är mycket glada över att Pär Dahlhielm vill leda och utveckla Svenskt Vatten i denna minst sagt utmanande situation, säger Johan Persson, styrelseordförande i Svenskt Vatten.

Foto: Västerås stad

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.