Hållbart samhällsbyggande på Stockholm Waterfront

Helena Bjarnegård. Foto: Building Sustainability

Hållbart samhällsbyggande på Stockholm Waterfront

ANNONS

Annons
Annons

Den 30 november till 1 december går Building Sustainability 2021 av stapeln. Konferensen arrangeras både på Stockholm Waterfront och i digitalt format.

Hållbart samhällsbyggande står högt på agendan både i Sverige och internationellt just nu. Pandemin har kastat om behovet av kontor och transporter samtidigt som vi står inför nya klimatutmaningar. Vi har även en ”cement-kris” med oklar utgång och nya EU-krav inom den finansiella delen av fastighetssektorn.

Sweden Green Building Council och Stockholms stad anordnar tillsammans två dagar av föreläsningar, paneldebatter och samtal inom aktuella ämnen för samhällsbyggnadssektorn. På agendan står spaningar kring framtidens hållbara städer i Sverige och i världen, den gröna finansiella omställningen, samhällsbyggnadsbranschen relation till klimatkrisen och inspirerande och innovativa lösningar för dagens utmaningar.

Bland talarna finns Helena Bjarnegård, Riksarkitekt och ordförande i Rådet för hållbara städer, och Mark Watts, vd för C40 Cities Climate Leadership Group, del av University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership samt ledamot av rådet i Global Green Growth Institute. Han ska tala om hur pandemin har påverkat och omformat möjligheterna att nå klimatmålen i städer runt om i världen. Professor Johan Kuylenstierna, Ordförande för Klimatpolitiska Rådet samt Rektorsråd för Hållbar Utveckling, kommer att visa på hur takten för klimatomställningen måste öka och även lyfta samhällsbyggnadsbranschen som en nyckelspelare för att nå målet om ett fossilfritt samhälle. Johan tar också upp högaktuella frågor som hur bygg- och fastighetssektorn bör utvecklas för hur vi ska nå målen och hur tidsramen ser ut.

I samband med konferensen hålls enligt tradition Sweden Green Building Awards där priser delas ut i ett flertal kategorier. Årets BREEAM-byggnad, Årets Miljöbyggnad och Årets LEED-byggnad utses och i år finns även fyra nya priskategorier: Årets BREEAM In-Use-byggnad, Årets LEED O+M-byggnad, Årets Miljöbyggnad iDrift och Årets NollCO2-projekt.

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.