ANNONS
Hållbarhetsguide ska ge kunskap och inspiration till hållbarhetsarbete

Hållbarhetsguide ska ge kunskap och inspiration till hållbarhetsarbete

annons
ANNONS

Via Hållbarhetsguiden kan företag, designers och utbildningssektor få inspiration och kunskap om ekodesign och få verktyg för att minska sin klimatpåverkan.

Vad innebär det att arbeta cirkulärt istället för linjärt? Och hur kan designer förlänga produkters livslängd genom ett livscykeltänk? Det är exempel på frågor som användare kan få svar på via webbplatsen. På den nya hållbarhetsguiden finns affärsmodeller för cirkulär ekonomi, principer för ekodesign och exempel från företag som kommit långt i sitt cirkulära arbete.

– Sajten är en kunskapskälla och en plats för inspiration för de som ännu inte har tagit sitt första steg i processen, men även som en djupgående resurs för den som har kommit längre, säger Anna Velander Gisslén, projektledare och kommunikationsansvarig för projektet EcoDesign Circle på SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign.

På Hållbarhetsguiden finns nedladdningsbart material, verktyg och stöd. Det ska bidra till en omställning som även skapar en mer lönsam verksamhet genom ökad konkurrenskraft, effektivare produktionskedja och förbättrade kundrelationer. Webbplatsen lanserades på engelska i somras och nu kommer en svensk uppföljning. Guiden är utvecklad av SVID efter behov som identifierats vid en undersökning bland små och medelstora företag, designorganisationer och universitet.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.