Hållbarhetschef får sluta när NCC omorganiserar

Foto: Erik Mårtensson

Hållbarhetschef får sluta när NCC omorganiserar

ANNONS

Annons

NCC gör om arbetet med hållbarhet för att flytta ut frågorna närmare kunderna och integrerar dem i hela verksamheten samtidigt som koncernens hållbarhetschef Christina Lindbäck får lämna jobbet.

“NCC har gjort en förändring av arbetet med hållbarhet utifrån ambitionen att arbeta ännu mer integrerat med hållbarhetsfrågorna och ännu närmare våra kunder och deras förväntningar och behov. Koncernledningen äger hållbarhetsfrågan och sätter målen. Själva hållbarhetsarbetet är nu integrerat i verksamheten och ansvaret ligger ute hos affärsområdena, nära kunden och i alla gemensamma funktioner som har ett ansvar för att samordna och driva sina frågor. Ansvaret för uppföljning och rapportering av data har flyttat till finans. Förväntningarna från kunderna i denna fråga ökar, och det är viktigt att verksamheten också kan svara upp och ta detta ansvar direkt. Det här är ett resultat av hur arbetet har utvecklats och hur vi tror att vi kan fortsätta arbeta på det bästa och mest effektiva sättet. I samband med denna omorganisation lämnade Christina Lindbäck NCC,” uppger Maria Grimberg, NCC:s kommunikationsdirektör, i ett mail till Hållbart Byggande.

LÄS MER: Från miljödepartementets korridorer till hållbarhetschef NCC – Profilintervju med Christina Lindbäck

Christina Lindbäck har varit hållbarhetschef på NCC sedan 2013, dessförinnan arbetade hon som koncernens miljöchef.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.